מדריכים לעובד
מדריכים מדריכים לעובד המדריך לעובד בתקופת החגים מסתבר שעובדים ומעסיקים רבים לא מכירים את החוקים שקשורים בעבודה בערבי חג ובחג. אז רגע לפני שחודש תשרי
מדי חודש בחודשו המעסיק נותן לך את תלוש המשכורת ומה שמעניין אותך זו השורה התחתונה, כמה כסף נכנס לבנק?
במדריך הזה אנסה לעשות סדר שיעזור לך להבין מה זה תלוש שכר, איך לקרוא אותו ומה בכלל הוא אמור להכיל.
1. למה בכלל צריך תלוש שכר?
התלוש מאפשר לך לוודא שהמעסיק משלם לך את כל מה שמגיע לך עבור עבודתך: בראש ובראשונה – שכר עבודה עבור כל שעות העבודה שביצעת והזכויות הסוציאליות שלך.
בנוסף, במקרה שצריך להוכיח את המשכורת בפני צד שלישי (ביטוח לאומי/חברת ביטוח), תלוש השכר הוא הדרך להוכיח וחשוב שהוא ישקף נכון את השכר והתנאים הסוציאליים שמשולמים לך.
2. צריך לשמור את תלושי השכר? אם כן, לכמה זמן?
ההמלצה הגורפת והחד משמעית שלי היא לשמור את תלושי השכר (ולא רק אותם. גם את חוזה העבודה, דו”חות הנוכחות ומסמכים רלוונטיים אחרים) לתמיד. ולמה? מהסיבה הפשוטה שבמידה ולא שולמו לך כל הזכויות – תלושי השכר יהיו ההוכחה שלך.
3. המעסיק חייב למסור לי תלוש שכר?
כן, כן ושוב כן! סעיף 24(א) לחוק הגנת השכר, תשי”ח-1958 מטיל על המעסיק חובה לנהל פנקס שכר ולמסור לכל עובד תלוש שכר בכתב לכל המאוחר ביום התשיעי שלאחר המועד שבו עליו לשלם את השכר
אם המעסיק הפר את חובתו ולא מסר לך תלוש שכר, באפשרותך לפעול בשני מסלולים מקבילים:
1. להגיש תלונה כנגד המעסיק ביחידת האכיפה של חוקי העבודה במשרד הכלכלה;
2. להגיש תביעה כנגד המעסיק בבית הדין לעבודה, לשם קבלת פיצוי ללא הוכחת נזק/פיצויים לדוגמה. הפיצוי שנקבע בחוק הוא סך של עד 5,000 ₪ לחודש עבור כל תלוש שכר שלא נמסר/שלא נערך כדין.
חשוב לציין שהחובה היא למסור את התלוש פעם אחת בלבד. אם המעסיק מסר לך תלוש פעם אחת וזרקת אותו או שהוא אבד, המעסיק לא חייב להנפיק תלוש נוסף.
4. מה תלוש השכר צריך להכיל?
בחוק הגנת השכר מפורטים הדברים שצריכים להיכלל בתלוש השכר. חשוב לזכור שאם משהו לא מופיע בתלוש, הוא לא קיים.
4.1. מידע פורמאלי
4.2. מידע בדבר שכר עבודה ותנאים סוציאליים
4.3. המעסיק לא ביצע רישום שעות נוספות – הבעיה היא שלו או שלי?
המעסיק צריך לנהל רישום שעות עבודה. הוא רשאי לעשות זאת באמצעות החתמת כרטיס נוכחות.
נטל הוכחת שעות העבודה מוטל על המעסיק. לכן, אם אין במקום העבודה חיתום כרטיס או דיווח שעות עבודה באמצעים אחרים, המעסיק לא יוכל להוכיח שלא עבדת באותן שעות. נקודת נטל ההוכחה בעניין הזה חשובה מעין כמותה, שכן, במקרה שעבדת שעות נוספות שלטענתך לא שולמו כראוי, ולמעסיק אין הוכחה לשעות שעבדת בפועל (כרטיס נוכחות), הוא עשוי להיות מחוייב על פי החוק ב-60 שעות נוספות לחודש ללא כל הוכחה מצידך.
יחד עם זאת, חשוב לזכור שאם יש באפשרותך להוכיח עבודה במתכונת של מעבר ל-60 שעות בחודש, בית הדין יוכל להשית על המעסיק את תשלום מלוא השעות הנוספות כפי שהוכחו על ידך. לכן, חשוב מאוד לערוך פירוט שעות עבודה עצמאי ונפרד מזה של המעסיק.
מדריכים מדריכים לעובד המדריך לעובד בתקופת החגים מסתבר שעובדים ומעסיקים רבים לא מכירים את החוקים שקשורים בעבודה בערבי חג ובחג. אז רגע לפני שחודש תשרי
המדריך החוקי לגיוס עובדים מזל טוב! העסק גדל ואיתו הצורך לגייס עובדים – מה חשוב לדעת ואיך עושים את זה בצורה חוקית? פרסום מודעת
האתר פותח ועוצב ע”י לוגייט טכנולוגיות
הצטרפו לרשימת התפוצה ותהיו הראשונים לקבל את העדכונים והחדשות בתחום דיני עבודה, גישור וזכויות עובדים.